İSTİKLAL MARŞIMIZIN 100.YIL ETKİNLİKLERİ

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 100.YIL ETKİNLİKLERİ

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılında; birlik, beraberlik duygularını harekete geçirecek, bayrak ve vatan aşkını en güzel şekilde yansıtacak etkinliklerden okulumuzda ''İstiklal Marşımızı Güzel Okuma'' ve ''Resim'' yarışmaları, sınıflarımızda da şiir dinletisi, bilgi yarışmaları düzenlenecektir.

 

RESİM YARIŞMASI

"100 Yıl önce, 100 yıl Sonra İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy" konulu resim yarışması için;

Resimler 35x50cm ebatlarında olacaktır. Serbest teknikte yapılacak eserlerde karakalem, kuruboya, pastel boya ve sulu boya kullanılacaktır. Resimler dijital ortamda okul idaresine ulaştırılacaktır.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 09.03.2021 Salı Günü

 

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

İstiklal Marşını en güzel okuyan öğrenciler öncelikle sınıftlarında seçilecektir. Okulumuzda oluşturulan komisyonca sınıfta dereceye giren öğrenciler arasından ölçütlere göre değerlendirerek her zümre bazında (1.sınıfların birincisi, 2.sınıfların birincisi gibi) seçimler yapılacaktır. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilecektir. Bununla birlikte ilçe bazında düzenlenen ''İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışmasında'' da okulumuzu temsil eden videolar Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

Okulumuzdaki yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirecektir.

 SON BAŞVURU TARİHİ:03.03.2021 Çarşamba Günü

YARIŞMADA VURGU VE TONLAMAYA DİKKAT EDEBİLME, JEST VE MİMİKLERİ DOĞRU KULLANABİLME, ŞİİRİN TEMASINI DOĞRU VEREBİLME, ŞİİRİ HATASIZ EZBERE OKUYABİLME, TÜRKÇEYİ DOĞRU VE DÜZGÜN KULLANABİLME GİBİ KRİTERLERE DİKKAT EDİLECEKTİR.

 

 

 

24.02.2021 772

24-02-2021