HAREZMİ EĞİTİM MODELİ ASENKRON VE SENKRON EĞİTİMİ

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ ASENKRON VE SENKRON EĞİTİMİ

Okulumuz öğretmenlerinden Zeynep O'farrell, Nurşen Özelhanoğlu, Gürpınar Aluç, Zehra Yüksekdağ ve Gülşah Paksu daha önceden aldıkları Harezmi Eğitim Modeli eğitimini güncellenmiş olarak 8 modülden oluşan senkron ve asenkron eğitimler alarak tamamladılar. Her hafta verilen ödevlere koordinatörlerin dönütleri sayesinde ideal yıllık plan yazma sürecini yaşadılar. 8 haftanın sonunda Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ilçelerinin öğretmenlerinin de bulunduğu senkron seansında hazırladıkları yıllık ve günlük planların sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğrenciyi merkeze alan eğitim modelinde yine öğrencilerin problemlerini tespit edip çeşitli bilimsel çalışmalar ile ispatlandıktan sonra problemin çözümüne yönelik hipotezler kurarak yıl boyunca problem çözümüne yönelik plan oluşturdular.

Alt problemlerin çözümüne yönelik plan düzenlenirken;

* Disiplinler arası ilişki kurularak etkili öğretmen işbirliğiyle ders işleme

* Bilgi işlemsel düşünmeye yer verilirken, bilimsel araştırma yöntemleri kılavuzluğunda problem çözme yöntemine dayalı bir öğrenim süreci tasarlama

* Robotik ve oyunlaştırma, programlama öğretim araçlarını öğrenme ortamlarında etkin kullanımını

* Yaşam becerilerini desteklemeye yönelik

Harezmi Eğitim Modeli yıllık planı tasarladılar.

 

Okulumuza, öğrencilerimize faydalı olmak, öğrenme süreçlerini geliştirmek için aldıkları eğitim için öğretmenlerimize;

Bu kadar büyük emek ve organizasyonu sağlayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Harezmi Eğitim Modeli ekibini tebrik ve teşekkür ederiz.

21.05.2021 480

21-05-2021